AKAUZAZTE - X (2002) [LGN004]





...Descarrega...

Disc curt gravat el 2002 i que conté tres temes "Aitaren etxean", "X" i "Gorpuziega" (aquesta úlitma inclou loops de música nepalí i tibetana).
Mesclat per Mikel Zubieta, i masteritzat per Stephan Krieger.

"Tot riu té més música que aigua" Erik Satie
L'anar i venir de components i la varietat de formacions no han desviat al projecte musical de Azkoitia Akauzazte de l'objectiu que va marcar en el seu inici, i per això, aquí tenim aquest nou treball, X , per demostrar que els guipuscoans han madurat en comptes de fer-se malbé.
I és que el grup de Azkoitia és amo de la secreta història de les pedres, història que ni el vent ni el temps han pogut esborrar. Història secreta, callada, però com el buit, tan estrepitosa com el tro.
Musicalment, hereus del folklore asiàtic basat en el trance, de la música industrial dels 70 i els 80, del hardcore més cru i extrem, i dels ambientalismes més rudes, Akauzazte ha sabut prendre un camí semblant al traçat per altres formacions com Throbbing Gristle, Swans, the Ex, Einstürzende Neubauten o This Heat, però li ha donat una nova direcció, o millor, una nova localització a la seva música: la muntanya.
Perquè la muntanya és el lloc de naixement d'aquest projecte tan intens, com fan els rius, l'origen natural, l'origen de la vida, dels animals, en altres paraules, de la música.
La formació d'Azkoitia, conscient de tot això, treballa amb aquesta força que li és innata a la terra, amb el primitivisme, amb les musculoses veus de la natura, seguint, analitzant els primers passos de la història i l'evolució de l'home.
Sembla mentida (o hauria de donar-nos por?) que l'home, després de tants milers i milers d'anys, hagi evolucionat com ho ha fet, gairebé sense reparar en els passos inicials.
Potser per això avui en dia ens és tan necessari saber com vivia l'home en aquells temps.
Akauzazte, com si fos una gran big band de les coves, tracta de reflectir la vida d'avui en dia amb els sentiments de llavors, com caçava l'home primitiu.
Terra, força, distorsió, ritmes guturals i veus, més que paraules, són els pilars en què es basa la música de Akauzazte.
Per això, si algú busca alguna cosa estrany o desconegut darrere de la gran X de la feina que té entre mans, no trobarà res, més que l'origen de la nostra pròpia música. (Xabier Erkizia)

Llicència de Creative Commons
X de Akauzazte està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 3.0 No adaptada de Creative Commons